Swedol förvärvar Industriprofil i Gävle

Swedol köper IP Hjelte. Arkivbild

Swedol har förvärvat IP Hjelte som under namnet Industriprofil driver en butik med yrkeskläder, personlig skyddsutrustning, profilkläder och presentreklam i Gävle. Förvärvet inkluderar också IP Hjeltes dotterbolag Arne Blom Marknads. De båda bolagen hade det senaste räkenskapsåret en samlad omsättning på 49 miljoner kronor.

– Vi är imponerade av den starka position som Industriprofil har byggt upp i Gävle med omnejd och den service de ger till sina kunder. De blir ett värdefullt tillskott till Swedolkoncernen, både i sin lokala marknad och genom sin kompetens, säger Clein Johansson Ullenvik, vd och koncernchef i Swedol.

– Jag och de andra delägarna ser fram emot att fortsätta utveckla Industriprofil som en del av Swedolkoncernen. Tillsammans med Swedol så kommer vi att kunna vässa vårt erbjudande till kunderna, säger Roland Hjelte, delägare och vd i IP Hjelte.

Industriprofil kommer att fortsätta driva sin verksamhet under eget namn i de befintliga lokalerna. Swedolkoncernen finns sedan tidigare representerat i Gävle genom en Swedolbutik och en Grollsbutik som i dagarna flyttat ihop i Swedols nuvarande lokaler.