Telia i norsk miljardaffär

Foto: Pixabay

Köper GET och TDC Norway

Telia Company förvärvar GET och TDC Norway till ett företagsvärde om 21 miljarder kronor på kontant- och skuldfri basis. Den danska operatören TDC:s norska verksamhet omfattar GET, en leverantör av nätverkstjänster, med totalt 518 000 hushåll och företag anslutna till sitt fiberbaserade nätverk och mer än 1 miljon privat- och företagskunder som använder tv- och bredbandstjänsterna dagligen. TDC: s B2B-verksamhet i Norge är också en del av transaktionen som i kombination med Telias företagsverksamhet möjliggör konvergerade erbjudanden till B2B-kunder.

Förvärvet stärker Telia Companys position på den norska marknaden och kommer att positionera bolaget som en stark utmanare inom mobil, tv och bredband.

– Det är med stor spänning och engagemang att vi meddelar avtalet att förvärva GET och TDC Norway. Det kommer att skapa en ledande konvergerande operatör för både konsumenter och företag i Norge. Denna transaktion är till nytta för de norska kunderna och för samhället. Vi bygger ett bra företag med passionerade medarbetare där vi har investerat kraftigt i vårt mobilnät, som nu täcker 98 procent av landet. Som en del av Telia Company fortsätter GET att investera i utbyggnad av bredband och fiber , säger Johan Dennelind, vd och koncernchef i Telia Company.