Ny hållbarhetschef på Canon Sverige

Bodil Nordin ny Hållbarhetschef Canon Svenska

Bodil Nordin tillträder

Bodil Nordin är ny hållbarhetschef på Canon Sverige. På hennes agenda står cirkulär ekonomi, större socialt engagemang och minskad miljöpåverkan för Canons kunder. Det nya hållbarhetschefen är dock varken ny på Canon eller inom hållbarhetsarbete. Det har Bodil Nordin jobbat med på företaget sedan 2015. Från att ha skött det dagliga arbetet ska hon nu lägga upp och fördjupa det strategiska arbetet.

– Hållbarhet är något som genomsyrar allt Canon gör. Vi arbetar enligt vår företagsfilosofi Kyosei, ett japanskt ord som betyder ungefär "leva och arbeta tillsammans för allas bästa". Det gör att vi vill satsa ännu mer på cirkulär ekonomi. Ett exempel på det är vårt återvinningsprogram för tonerkassetter. Vi har även en serie multifunktionsskrivare, EQ80, som till 80 procent är tillverkade av återvunna delar och vi kommer att fortsätta undersöka hur vi kan öka återanvändning ytterligare. Våra använda produkter ska ses som en källa för material som kan återanvändas i ny produktion, säger hon.

Bodil Nordin ser också en stor potential i att hjälpa Canons kunder att nå sina egna miljömål.

– Många av dem jobbar redan med att minska sin energiförbrukning och klimatpåverkan. Det vi kan göra är exempelvis att gå igenom deras maskinpark för att se hur den kan optimeras och bli än mer energieffektiv.