Arcad Architechts i Schweiz köps upp av ÅF

Foto: ÅF

ÅF utökar i Schweiz

Arcad Architects är baserat i schweiziska Fribourg och specialiserat på arkitektur och byggplatsledning för industriella och kommersiella byggen. Kundportföljen omfattar stora kunder såsom schweiziska postverket, Coop och McDonalds.

– Vi tar fram hållbara teknik- och designlösningar på marknaderna för energi, industri och infrastruktur, säger Jonas Gustavsson, ÅFs vd och koncernchef. Och arkitektur är en central del av våra lösningar. Förvärvet av Arcad Architects i Schweiz ger oss en ökad närvaro i regionen, och vi kommer att kunna skapa mervärde för våra kunder genom att erbjuda bred sakkunskap inom teknik och arkitektur.

Arkitekterna och experterna på Arcad Architects är involverade i tidiga faser i projekt, vilket skapar ytterligare affärsmöjligheter för ÅF i Schweiz.

– Vi ser fram emot att bli en del av ÅF och tillsammans kunna erbjuda ledande lösningar till befintliga och nya kunder, säger Claude Aeberhard, vd för Arcad Architects. Tillsammans har vi en stark kompetensbredd som stärker tjänsterna vi kan erbjuda våra kunder.

Företaget har en årlig omsättning på cirka 10 miljoner svenska kronor och har åtta anställda i Schweiz. Den 1 februari 2018 konsolideras Arcad Architects som en del av ÅF-koncernen.