Hälften av alla bilåterförsäljare borta år 2025

Foto: Pixabay

Ny rapport från KPMG

Biltillverkare måste noga välja sina samarbeten om de vill vinna mot de stora teknikföretagen i kampen om bilens ekosystem. Andelen fordonstillverkare i Västeuropa kommer att minska markant. Uppemot hälften av alla traditionella återförsäljare kommer att ha försvunnit från marknaden år 2025. Det visar en undersökning från KPMG bland ledande befattningshavare inom den globala fordonsindustrin.  2010 stod de 50 största fordonstillverkarna tillsammans för 40 procent av marknaden, i dag står de endast för 20 procent.

– Digitala företag har börjat få en helt ny ekonomisk betydelse. För masstillverkarna är det särskilt avgörande att finna strategiska samarbetspartners, om de inte vill förlora kampen mot teknikjättarna. Även om premiumleverantörerna är bättre rustade har de inlett samarbeten om bland annat karttjänster och laddstationer för elbilar, säger Björn Hallin, ordförande på KPMG i Sverige.

Över häften av de ledande befattningshavarna är säkra på att antalet bilhandlare kommer att ha minskat med 30–50 procent år 2025.

– Nästan 80 procent av de ledande befattningshavarna är övertygade om att bilhandlarna bara kan överleva om de utvecklar verksamheten mot att bli en serviceanläggning eller en central för begagnade bilar, säger Christoffer Sellberg, branschansvarig för tillverkning och fordonsindustri på KPMG i Sverige.

Mer än 80 procent av de ledande befattningshavarna är övertygade om att bil- och förardata blir de viktigaste komponenterna i bilindustrins affärsmodell i framtiden. Det innebär att begreppet standardutrustning måste omdefinieras. Hela 85 procent av de ledande befattningshavarna och tre av fyra konsumenter anser att data- och cybersäkerhet är en förutsättning för att konsumenterna ska vilja köpa en bil i framtiden.

Redan innan utgången av detta årtionde kommer den globala bilindustrin att tillverka mer än 100 miljoner bilar. Idag tillverkas 3 000 olika bilmodeller vid mer än 700 fabriker, men endast 2 procent av dessa är rena elbilar.

– Även om vi ständigt får höra att ett genombrott för e-mobilitet är på gång, så kommer inte elbilar att vara de enda fordonen på våra vägar i framtiden. Inom en överskådlig framtid kommer fordon med en mängd olika typer av motorer att samsas i trafiken, säger Björn Hallin