Sensys Gatso tar 10-miljonerkontrakt i Colombia

Sensys Gatso tar order i Sydamerika. Foto: Sensys Gatso

Sensys Gatso Group har genom sitt amerikanska dotterbolag Sensys Gatso USA valts som produkt- och mjukvaruleverantör i Departamento del Cesar i Colombia, med ett kontraktsvärde på cirka 10 miljoner kronor. Cirka 30 procent av det totala kontraktsvärdet avser TRaaS-tjänster under en femårsperiod.

Sensys Gatso kommer i samarbete med den lokala partnern, Capatest Colombia, att tillhandahålla T-seriens kamerasystem som hanterar trafikutmaningar, från körning mot rött ljus och hastighetshantering till fordonsklassificering och statistik. Systemen förväntas levereras under 2019. Cesar Department, eller Cesar, är en delstat i Colombia belägen i norra delen av landet i den Karibiska regionen. Den består av 25 kommuner och har över en miljon invånare.

– Att utvidga våra erbjudanden till Colombia, Sydamerika, är i linje med vår tillväxtstrategi. Vi uppskattar att vi arbetar i områden där trafiksäkerheten tas på allvar och där projekt för kapitalinfrastruktur formar framtiden för ett land eller en region. Vi är glada över att vara en del av detta initiativ, säger Andrew Noble, vd Sensys Gatso USA.