Sensys Gatso tar kontraktstillägg i Iowa

Tar order på 19 miljoner kronor i USA. Foto: Sensys Gatso

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, kommer via sitt dotterbolag Sensys Gatso USA, att fortsätta tillhandahålla trafiksäkerhet som en tjänst till staden Des Moines, Iowa, genom en treårig kontraktsförlängning som tecknats med staden. Det kombinerade rödljus- och hastighetsprogrammet startade i juni 2011 och kontraktsförlängningen innebär att programmet fortsätter i tre år med ett förväntat intäktsvärde på 19 miljoner kronor.

Des Moines är huvudstad i Iowa med mer än 200 000 invånare och har framgångsrikt använt Sensys Gatso-kameror på sina lokala vägar i mer än nio år, inklusive hastighetskameror på motorväg I-235. Des Moines använder en kombination av fasta rödljus- och hastighetskameror samt mobila hastighetsfordon, och kan öka sina befintliga trafiksäkerhetsåtgärder med detta serviceprogram.

– Des Moines polisavdelning och stadsadministratörer har alltid haft ett välstrukturerat, välskött och transparent fotoövervakningsprogram och vi är glada att behålla vårt partnerskap med dem inom den offentliga säkerheten under de närmaste åren, säger Andrew Noble, vd på Sensys Gatso USA.