Alucrom underhåller Svinesundsbron

Nu ska Svinesundsbron renoveras. Foto: Alucrom

Nya Svinesundsbron förbinder Sverige med Norge och stod klar för fjorton år sedan. Väder, vind och trafik har slitit på bron, och det är nu dags att reparera delar av den. Midroc Alucrom har vunnit upphandlingen som avser reparationsarbete under en fyraårsperiod.

Tillsammans med systerbolaget Midroc Ställningar erbjuder Midroc Alucrom ett unikt erbjudande där blästring, målning och en specialutformad ställningsbyggnation har tagits fram för att möta de krav som den komplicerade broreparationen kräver.

–- Underhållsarbetet startar i slutet av juni 2019, Alucrom kommer att reparera betongskador samt förbättra målningsarbetet på bron, dessutom är kantbalkarna i behov av blästring, säger Thomas Johansson Affärsområdeschef på Alucrom Entreprenad.

Lembit Laks, vd på Midroc Ställningar är mycket stolt över sina kollegor.

– Midroc Ställningar har tagit fram en speciallösning som är anpassad till bron och till projektets behov. Med nya innovativa lösningar och mycket kompetent projektplanering kan vi nu erbjuda kunden en unik lösning på hur ställningarna monteras på bron utan att begränsa framkomligheten.

– Att kunna erbjuda en komplett lösning där blästring, målning och ställningar tillhandahålls är en av Midrocs största fördelar, vi har flera bolag och tjänster under samma tak. I detta projekt matchar vi kundens önskemål utan olika mellanhänder, säger Thomas Johansson på Alucrom.

Broreparationen förväntas att pågå fram till år 2022, arbetet pausas under vintermånaderna.