DXC Technology går in i Ericsson Industry Connects partnerprogram

Ska komplettera Ericsson Industry Connect-lösningen för Industry 4.0. Foto: Ericsson Industry Connect

DXC Technology har ingått avtal om att delta i Ericsson Industry Connect-partnerprogrammet. Genom att gå med i programmet kommer DXC att leverera sin tillverkningssystemintegration och datafunktioner för att komplettera Ericsson Industry Connect-lösningen för Industry 4.0 och smarta fabriker. Samarbetet syftar till att möta de nya utmaningar som tillverkarna möter med Industry 4.0-initiativ. Med ökningen av smarta fabriker letar tillverkare efter lösningar som kommer att förenkla anslutningar för enheter och samtidigt hjälpa till att få ett större värde av de data som enheterna genererar.

Ericsson Industry Connect är byggt för industriella miljöer och är ett dedikerat trådlöst mobilnätverk som ger säker, pålitlig täckning, hög enhetstäthet och förutsägbar latens. Med denna anslutningslösning kan företag få full synlighet av sina maskiner, processer och data med hjälp av 4G / LTE-nätverk och 5G i framtiden. Genom att kombinera Ericsson-anslutningslösningen med DXC-kapacitet inom systemintegration, säkerhet och datahantering för smart tillverkning, drar kunder i tillverkningsindustrin nytta av en komplett end-to-end-lösning som kan skala från värdetest till ett fullständigt industriellt fall för verkligt -tidsdrift över hela världen.

– Industry 4.0 lovar att maximera tillverkningseffektiviteten genom alltid anslutna och realtidssamverkande processer och tillgångar", säger Martin Rainer, tillverkningsindustriledare och chef för DXC Technology Nord- och Centraleuropa. ”Hög hastighet, låg latens och pålitlig kommunikation från butiksgolvet till kontoret är nyckeln till att skapa en tillförlitlig kommunikation mellan varor, produktionssystem, logistikkedjor, människor och processer genom en produkts hela livscykel. Dessa kapaciteter kommer att ta tillverkning och fabriksverksamhet till nästa nivå av automatisering, effektivitet, kvalitet, påskynda omvandlingen och öka effektiviteten och produktiviteten i tillverkningsindustrin".

– DXC hjälper redan kunder på sin smarta tillverkningsresa och att samarbeta med Ericsson och integrera sina produkter med tjänsterna i vår portfölj kommer att ge väsentliga fördelar för våra befintliga och framtida kunder. Vi kommer båda att utnyttja våra kundbaser för att utforska denna möjlighet vidare, säger Erik Josefsson, chef för Advanced Industries, Ericsson.