Första containerleveransen till USA levererad

Foto: Eatgood

Eatgood satsar på USA-marknaden

Ugnstillverkaren Eatgood uppger att den första containerleveransen till USA är utlevererad. Air Fry Technology är en teknik som friterar i en 100 procent oljefri process. Det förändrar i ett slag förutsättningar och möjligheter för alla aktörer som serverar mat. Därför är USA-marknaden särskilt intressant för Eatgood då fritering är vanligt förekommande i Amerika. Produkten riktar sig främst till restauranger och storkök.

"Efter en lång certifieringsprocess i väntan på godkännande så har bolaget nu levererat ut den första containern till USA strax efter att vi blivit slutgiltigt godkända i alla avseenden inklusive en fabriksinspektion. Fabriksinspektionen som ingår som en del i UL-certifiering för USA-marknaden blev klar i veckan", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget kan nu leverera till kunder och planerar redan inför en andra containerleverans.

"Arbetet som pågått med bearbetning av kunder i USA kan nu accelereras och leveranser till väntande kunder kan ske. Fortsättning följer och montering av en andra 20-fots container med Lightfry-enheter är under byggnation och montering", uppger bolaget.