Delete shoppar upp sig

Foto: Delete

Köper tre industrisaneringsföretag

Delete har förvärvat industrisanerings- och avloppstjänsteföretagen: Uudenmaan Erikoispuhdistus Oy, T & K Karppanen Oy och Kaivopumppu M Kulmala Oy med dotterbolag. Säljaren är Porvoon Huoltomiehet Oy. Detta strategiska förvärv syftar till att ytterligare stärka Deletes position som leverantör av miljötjänster i Norden. Jussi Niemelä, VD för Delete Group, kommenterar förvärvet:

– Deletes strategiska mål är att vara våra kunders förstahandsval som leverantör av miljötjänster i Norden. Detta förvärv stöder vår strategiska tillväxt som ledande nordisk leverantör av industrisanering och avlopps- och miljötjänster. Förvärvet innebär att våra industrisaneringsresurser nu blir betydande också på nordisk nivå.

Som ett resultat av över 30 framgångsrika förvärv och organisk tillväxt i Finland och Sverige är Delete idag den ledande leverantören av miljötjänster. Det aktuella förvärvet är ett av de största inom industrisanering i Deletes historia. Med förvärvet får Delete ytterligare 120 medarbetare. Det förvärvade företagets beräknade totala nettoomsättning 2017 uppskattas till nästan 20 miljoner euro, med god lönsamhet.