Endomines har anställt ny vd i Finland

Foto: Endomines

Endomines har anställt en ny chef för verksamheterna vid Pampalogruvan och Karelska Guldlinjen i Finland. Seppo Tuovinen tillträder tjänsten den 1 januari 2017. Seppo kommer att fungera som verkställande direktör i Endomines båda finska dotterbolag, Endomines Oy och Kalvinit Oy.

Seppo Tuovinen har en gedigen erfarenhet från prospektering och utveckling av gruvverksamhet i Finland och andra länder. Senast var Seppo anställd vid Ekokem Oy, som ansvarig för affärsområdet Gruvor och nordiska kunder. Dessförinnan drev han en konsultverksamhet i egen regi inom gruvindustrin och hade uppdrag i flera gruvbolag, även tidvis för Endomines och Pampalogruvan.

– Vi är mycket nöjda med att Seppo kommer att börja sin anställning hos Endomines som ny överordnad chef. Vi har känt varandra länge och arbetat tillsammans med Seppo under långa perioder och vi är övertygade att hans gedigna arbetslivsfarenhet i Finland och andra länder tillför värdefull kompetens och kunskaper för vår verksamhet”, säger Markus Ekberg, vd för Endomines AB.

Seppo Tuovinen har en fil.mag. examen i geologi vid Helsingfors Tekniska Universitet i Finland. Han har även en MBA-examen från Henley Management College (2009). Han har 15 års erfarenhet från gruvor och gruvutveckling från bland annat Outokumpu Mining, Talvivaara Mining Oy, Altona Mining Oy och Kinross i Finland, på Irland och i Ryssland.

Seppo Tuovinen kommer att ingå i Endomines koncernledning.