ABB tar hem kraftorder i Indonesien

Foto: ABB

ABB ska hjälpa det statliga energiföretaget i Indonesien, Perusahaan Listrik Negara (PLN), att stärka tillförlitligheten och öka effektiviteten i överförings- och distributionsnätet Java-Bali för att möta det växande elbehovet på Java, världens folkrikaste ö.

Ordern från PLN, som är värd 11 miljoner dollar, avser utbyggnad av befintliga ställverksstationer tvärs över Indonesien.

Elbristen väntas öka med Indonesiens ekonomiska tillväxt och växande medelklass. Enligt en rapport i The Economist bedöms elbehovet öka med nio procent per år under nästa årtionde. PLN har som mål att mer än 95 procent av landet ska vara elektrifierat 2020 och företaget har ambitiösa planer på att öka effekten med 35 000 megawatt till 2019.

ABB ska konstruera, tillverka, leverera och installera ställverksutbyggnader, inklusive ställverksutrustning, transformatorer samt avancerade kontroll- och skyddssystem med tillhörande utrustning. Produkt-leveranserna omfattar 11 transformatorer om 60 MVA, högspända luftisolerade ställverk för åtta stationer, högspända gasisolerade ställverk för en station samt ny utrustning och kontrollsystem för att uppgradera transformatorerna i tre andra stationer.

Projektet som finansieras av Asiatiska utvecklingsbanken ska enligt plan vara slutfört 2017.