Luleå Tekniska Universitet väljer strategisk IT-Partner

Foto: Freepic

Går från egen drift till moderna molnlösningar

För att uppnå det ambitiösa utvecklingsprogram som Luleå Tekniska Universitet, LTU, har framför sig har man valt att fokusera sin IT-konsultleverans till en strategisk partner inom systemutveckling. Sogeti levererar konsulttjänster inom IT och Engineering och motsvarade de höga krav som LTU ställde på partnerskapet.

I partnerskapet läggs en extra stor tyngd på att stötta LTU i deras transformation från egen drift av system till moderna molnlösningar, samt framtagande av en helt ny molnbaserad plattform för analys av data. Avtalet mellan Sogeti och LTU sträcker sig över två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

– Vi är stolta över att få möjlighet att leverera vår expertis inom IT till LTU, och särskilt att få vara en del av deras satsning på molnet och data analytics, då dessa två är några av våra stora satsningsområden, både lokalt i Luleå, nationellt och globalt. Vår expertis inom dessa områden är något som vi är extremt stolta över då dessa representerar grunderna till den digitala transformation som många verksamheter bedriver idag, säger Johan Erixon, verksamhetsansvarig på Sogeti i Luleå.