Litiums flygande elbil lyfter

Foto. Litium Aviation

Tar in över 700 miljoner

Tyska Litiums flygande elbil har gjort sitt premiärflyg. Elbilen, som är tänkt för transporter i stadsmiljö, förutspås revolutionera transportbranschen. Den är tänkt att fungera som en självkörande bil - man beställer sin resa via en app och vips så står fordonet utanför dörren beredd att ta sina passagerare till önskad destination.

Det hela låter som science fiction men bilen finns redan i sinnevärlden och har redan provflugits med lovande resultat och projektet drar till sig kapital från många investerare. I december tog Lilium in knappt 100 miljoner kronor. Rundan leddes av Niklas Zennströms Atomico och nu fyller man på kassan med ytterligare 90 miljoner dollar från den kinesiska techjätten Tencent.

– Den här investeringen är ett enormt viktigt steg för Lilium eftersom den förverkligar det femsitsiga flyget. Dett är nästa fas i vår snabba utveckling från idé till produktion av ett kommersiellt framgångsrikt plan”, säger Daniel Wiegand, Liliums vd, i ett uttalande.

– Den senaste investeringen ger Lilium kapitalet och resurserna att skynda framåt med utvecklingen av en kommersiellt framgångsrikt pendlarflyg som kommer att omvandla hur vi reser och lösa några av de största utmaningarna i vår tid”, säger Atomicos medgrundare Niklas Zennström till Di.