Tyri utvecklar kundspecifik belysning till ny traktorserie

Foto: Tyri

Belysningsföretaget Tyri har tagit fram en kundspecifik belysning till Massey Furgusons nya traktorserie. ”Uppdraget var tydligt, att använda ljus för att utveckla karaktärsgenererande funktioner som skapar varumärkesigenkänning genom designen”, skriver Tyri i ett pressmeddelande.

Uppdraget byggde på att ta fram strålkastare och arbetsljus i halogen och LED. Grundtanken var att belysningen skulle ha utseende med ”automotive style”. Belysningen skulle bli en del av den varumärkesbärande kommunikationen i traktorseriens design. Så som bilindustrin har gjort under många år – hitta de karaktärsskapande dragen som skapar igenkänning för varumärket i designens detaljer.

– Det var verkligen ett prestigeuppdrag för oss. Massey Ferguson är en av världens bästa producenter av traktorer och vi vet att de ställer mycket höga krav på sina leverantörer. Nu fick vi chansen att från start vara med och utveckla belysningen till en ny traktorserie och få den att höja helhetsupplevelsen av traktorn. Ett mycket spännande uppdrag, säger Sibylle Naumann-Edgren, Area Sales Manager på TYRI.

TYRI är verksamma inom belysning för terränggående arbetsmaskiner. Företaget har produktionsanläggningar Sverige, Storbritannien och USA. Koncernen omsatte 2019 cirka 400 miljoner kronor.