Øresundsbrokonsortiet tillsätter ny vd

Linus Eriksson blir ny vd för Øresundsbron. Foto: Øresundsbron

Øresundsbro Konsortiets styrelse har utsett Linus Eriksson till ny vd för Øresundsbron. Han tillträder den 1 november och kommer närmast från arbetet som trafikdirektör på Skånetrafiken.

– Vi är mycket glada över att Linus Eriksson blir ny vd för Øresundsbro Konsortiet. Han har gedigen operativ erfarenhet och bred kunskap om Öresundsregionen. Det är betydelsefullt när Øresundsbron nu går in i ett nytt decennium, med målen att öka trafiken och att bidra ytterligare till regional integration, säger Bo Lundgren och Peter Frederiksen, ordförande respektive vice ordförande, vid Øresundsbro Konsortiet.

Linus Eriksson har varit trafikdirektör på Skånetrafiken sedan april 2015 och var dessförinnan Trafikverkets trafikledningschef med ansvar för väg- och tågtrafik i södra Sverige.

– Jag ser fram emot att, tillsammans med Øresundsbrons medarbetare och samarbetspartners, fortsätta det goda arbete som gjorts under 20 år, säger Linus Eriksson.

– Jag är övertygad om att bron har mycket mer att ge på både dansk och svensk sida. Genom hållbara transporter och smidiga passager skapar bron tillväxt i Öresundsregionen – men också i länderna som helhet. 

Linus Eriksson efterträder Caroline Ullman-Hammer, som aviserade sin avgång före nyår, efter 13 år på posten.