Sectra tar order MetroHealth System i USA

Sectra tar ett femårigt kontrakt. Foto: Sectra

Medicinteknikföretaget Sectra har fått order på IT-lösning för medicinsk bildhantering av amerikanska MetroHealth System. Lösningen kommer användas för radiologiverksamheten, inklusive bröstdiagnostik. Den kommer integreras med vårdinformationssystemet Epic Radiant och skapar förutsättningar för effektivare arbetsflöden för vårdgivarens radiologer och ST-läkare.

– Vi välkomnar MetroHealth som kund hos Sectra. Vår kunskap och erfarenhet av att arbeta tillsammans med universitetssjukhus i kombination med att vår IT-lösning för medicinsk bildhantering smidigt kan utökas med kardiologi och patologi gör att våra organisationer passar bra ihop, säker Mikael Anden, vd för Sectra i USA.

Det femåriga kontraktet omfattar radiologi, inklusive bröstdiagnostik, samt verktyg för avancerade visualiseringsverktyg, funktionalitet för att kategorisera fall till utbildning och lösning för verksamhetsanalys.

Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering ger vårdgivare en enhetlig strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen. MetroHealth tillhandahåller vård till invånare i nordöstra Ohio i USA.