Den sista Statoilstationen har blivit Circle K

Fotograf: Olle Melkerhed.

Statoilskylten på macken ett minne blott

Den sista Statoilstationen är nu omskyltad till Circle K och med det är nu 490 fullservice- och truckdieselstationer runtom i Sverige färdiga. Sedan varumärkesbytet inleddes för ett år sedan har 1 750 skyltar bytts och 2 000 nya flaggor hissats. Idag firar Circle K i Sverige ett år.

Samtliga Circle K-stationer i Sverige går nu i färgerna rött, vitt och orange och det nya varumärket är väl etablerat bland kunderna. Sedan Statoil blev Circle K har det skett fler än 71 miljoner köp i butik. 11 miljoner koppar kaffe har serverats, drygt 11 miljoner korvar har sålts och 21 kilometer nya skyltar har förändrat färgen längs med de svenska vägarna.

– Det har varit ett händelserikt år för oss och vi är oerhört glada över hur väl vårt nya varumärke tagits emot på den svenska marknaden. Förändringen har gett oss energi att utveckla vårt kunderbjudande och vår service ännu mer. Kunderna som kommer till Circle K ska känna att de hittar det som behövs för ett enkelt liv i farten, säger Morgan Wiktorsson, vd på Circle K Sverige.