Nytt samarbete ska göra svensk industri mer effektiv

Fredrik Karlsson (vänster) och Torbjörn Idhammar (höger). Foto: Questio/Idcon

De båda teknikkonsultföretagen Qestio AB och Idcon Inc meddelar att de inleder ett samarbete på marknaden för utveckling av underhåll och driftsäkerhet inom svensk industri.

”Verksamheterna kompletterar varandra och blir tillsammans en mycket konkurrensmässig aktör med en stark gemensam utveckling som mål”, skriver företagen.

Idcon startades i Sverige av bröderna Christer och Börje Idhammar redan 1972. Tretton år senare flyttades huvudkontoret till USA. Idcon är nischade mot effektivisering av  underhåll och driftsäkerhet.

– Vi har länge velat bli mer aktiva på den svenska marknaden igen, Genom samarbetet med Qestio AB som är verksamt i Sverige får vi möjligheten att sprida våra kunskaper och erfarenheter på vår gamla hemmaplan igen, det känns väldigt bra, säger Idcon-grundaren Christer Idhammars son Torbjörn som idag driver företaget.

– Vi är stolta över att vara samarbetspartners till ett så pass välrenommerat företag som Idcon. Nu kan vi kombinera våra kompetenser och bli riktigt starka på den svenska marknaden, säger Qestios vd och grundare Fredrik Karlsson.