Inission öppnar ny fabrik i Borås

Fr. v. Mats Hansson Projektchef Inission Syd AB, Per-Johan Swartling, ordförande Raklinjen fastighetsbolag, Dick Philipson, Fastighetsägare Raklinjen, Lena Philipson Fastighetsägare Raklinjen, Carl Liden VD Inission Syd AB. Foto: Inission

Inission, en leverantör av skräddarsydda tillverkningstjänster och produkter inom industriell elektronik och mekanik, stärker sin position i västra Sverige genom att teckna avtal för en ny fabrik i Borås med planerad inflyttning i mars 2025. Fabriken kommer att fokusera på lean-verksamhetsutveckling.

Med den nya fabriken får Inission Syd, med fabriker i Malmö och Borås, en total kapacitet på över 10 500 kvm och fyra ytmonteringslinor.

- Västra Sverige är en dynamisk och växande region. Med en ny fabrik kan vi fortsätta att dra nytta av den starka industriella traditionen och innovationskraften som präglar området. Under de senaste åren har vi arbetat hårt och gjort omfattande maskininvesteringar. Dessa kompletteras nu med nya teknikområden som breddar vårt erbjudande ytterligare, samtidigt som det ger oss bättre förutsättningar att växa och utvecklas. Vi är alla stolta och glada över denna satsning som kommer att ge våra kunder fler valmöjligheter, bättre service och ökad trygghet, säger Carl Lidén VD Inission Syd, i ett pressmeddelande.

Fabriken är helt anpassad till Inissions verksamhet och belägen på Källbäckrydsgatan, parallellt med E40 vid den östra infarten till Borås. Omlokaliseringen av alla resurser från Inissions nuvarande fabrik i Borås förväntas vara genomförd i maj 2025. Under övergångsperioden kommer verksamhet bedrivas parallellt i båda Borås-fabrikerna.