Mondi överväger eventuellt förvärv av DS Smith

Arkivbild.

Det spekuleras i om Mondi planerar att lägga ett bud på konkurrenten DS Smith.

DS Smith har svarat på medias spekulationer genom att bekräfta att det inkommit en ”mycket preliminär intresseanmälan från Mondi angående en kombination med DS Smith”. Det skriver branschsajten Euwid. Båda företagen har omfattande verksamhet i Sverige.

Enligt Mondi skulle en fusion av Mondi och den brittiska förpackningsjätten DS Smith innebära en "spännande möjlighet att skapa en branschledare inom europeiska pappersbaserade hållbara förpackningslösningar”. Ett samgående skulle förbättra Mondis vertikala integration, vilket skulle resultera i en balanserad pappersposition, större intäktsstabilitet genom den ekonomiska cykeln och förbättrad säkerhet för pappersförsörjningen, framhåller Mondi.

Mondi skulle kunna dra nytta av "avsevärda synergier som ett resultat av vertikal integration tillsammans med mycket kompletterande positioner och expertis inom wellpappråvara, wellpapplösningar och flexibla förpackningar, utöver förväntade fördelar från skalfördelar och effektivitet över en kombinerad leveranskedja och administration".