Alleima stärker sin position med stororder inom kärnkraftssegmentet

Carl von Schantz, chef för Tube-divisionen. Foto: Alleima

Alleima har säkrat en betydande order för ånggeneratorrör till ett sammanlagt värde av cirka 220 miljoner kronor. Att vinna denna order under det fjärde kvartalet 2023 från en av världens främsta leverantörer av kärnkraftsutrustning bekräftar Alleimas starka ställning inom kärnkraftssektorn.

Denna order, som klassificeras som betydande (överstigande tröskeln på 200 miljoner kronor), kommer att redovisas inom Tube-divisionen, och leveranser är planerade att påbörjas under det andra halvåret av 2025.

"Vi identifierar en betydande tillväxtpotential inom kärnkraftssektorn. Vår målmarknad inom detta område förväntas ha en årlig tillväxt på cirka 9 % under de kommande fem åren, och vi strävar efter att utöka vår marknadsandel inom denna sektor. Trots längre ledtider är vi redo att avsevärt öka vår kapacitet när det anses vara lämpligt", kommenterar Carl von Schantz, chef för Tube-divisionen.

"Jag är nöjd över att återigen bli vald som en pålitlig leverantör för ett ansedda kraftprojekt som detta. Vår konkurrenskraft bygger på vår tekniska expertis och vårt högkvalitativa utbud. Tillväxten inom den globala kärnkraftssektorn drivs av utbyte, nybyggnationer, expansioner samt nyskapande inom kärnkraft, såsom småskaliga modulära reaktorer (SMR). Vi är även involverade i flera pågående diskussioner om framtida kraftprojekt", tillägger Nigel Haworth, chef för affärsområdet Energy inom Tube-divisionen.