ABB expanderar i Kanada

Illustration av den utbyggda anläggningen i Iberville. Ill: ABB

ABB investerar 13 miljoner dollar i sin produktionsanläggning Iberville för divisionen Installation Products i Saint-Jean-sur-Richelieu i Quebec för att öka produktionskapaciteten och etablera en forsknings- och utvecklingsanläggning vid sitt globala kompetenscenter för tillverkning av kabelkanaler. Detta för att tillgodose den ökande globala efterfrågan, i synnerhet inom datacentersegmentet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Detta är ABB:s andra investering i mångmiljondollarklassen på en kanadensisk anläggning de senaste 12 månaderna.

Iberville-anläggningen har 300 anställda. Integrationen av ny automatiserad utrustning, ABB:s robotteknik och ett avancerat konstruktionslaboratorium, tillsammans med de mer än 32 500 kvadratmeter stora byggnadsförbättringarna, förväntas öka den totala produktionskapaciteten på den 102 000 kvadratmeter stora anläggningen med mer än 30 procent.

– ABB:s senaste investering ingår i en femårsstrategi för att stärka vår digitala kapacitet och främja fortsatta innovationer, säger Matthias Heilmann, global chef för ABB:s division Installation Products.

– Den här investeringen markerar nästa steg i vårt engagemang för tillväxt i Kanada, säger Alain Quintal, vice vd och general manager för ABB:s division Installation Products i Kanada.