Sodexo tar FM-uppdrag av Scania

Sodexo tecknar nytt ramavtal för städtjänster med Scania. Foto: Sodexo

Sodexo AB har fått förnyat och utökat förtroende att driva och utveckla olika städtjänster på Scanias anläggningar i Sverige. Det nya avtalet löper under fem år.

– Det är mycket glädjande att få fortsätta vårt mångåriga samarbete. Vi har tagit fram en kostnadseffektiv och flexibel lösning med fokus på kvalitet och miljö. Vi ser stora möjligheter till utveckling på både kort och lång sikt, säger Mats Enbuske, Director Corporate Services Sodexo.

Sodexo kommer att utföra tjänster så som lokalvård i kontors- och produktionsmiljö, hantering av källsortering och periodiska underhåll som till exempel fönsterputs och storstädning. Investeringar kommer att göras i elbilar och moderna och avancerade maskiner för att minska tjänsternas belastning på miljö och klimat. De nya maskinerna kräver mindre mängd energi och vatten och har en högre avverkningsgrad.

Uppdragen gäller för Scanias anläggningar i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Uppdraget i Södertälje utökas jämfört med tidigare avtal och ett 40-tal nya medarbetare har nyanställts. Ytterligare rekryteringar pågår.