Sodexo tar underhållsuppdrag i SigtunaHems bostadsområden

Sodexo tar över markskötseln i SigtunaHems bostadsområden. Foto: Sodexo

Den första maj tar servicebolaget Sodexo över markskötseln i SigtunaHems bostadsområden. Därmed fortsätter bolaget att växa inom området utemiljö. Nuvarande anställda inom SigtunaHems markarbetesorganisation har erbjudits övergång till Sodexo.

SigtunaHem äger och förvaltar 4700 hyresrätter i Sigtuna kommun. Sodexo kommer att sköta uppgifter som gräsklippning, trädbeskärning, anläggningsarbete, snö- och halkbekämpning.

– Vi är glada över att SigtunaHem gett oss förtroendet att ta över driften av utemiljön och att nästan alla nuvarande markarbetare valt att följa med till oss. Tillsammans kommer vi att utveckla uppdraget med målet att bidra till en ännu bättre utemiljö för SigtunaHems hyresgäster, säger Mats Enbuske, direktör Corporate Services på Sodexo.

– Genom avtalet med Sodexo kan vi minska kostnaderna och förbättra vårt resultat. Det gör att vi kan lägga mer resurser på att bygga nya lägenheter vilket är ett tydligt krav från vår ägare Sigtuna kommun, säger Göran Langer, vd Sigtunahem.