MAN återupptar produktionen

Efter ett produktionsstopp på sex veckor kommer MAN:s produktionsanläggningar gradvis att återuppta produktionen. Foto: MAN

MAN stoppade produktionen i mitten av mars för att skydda sina anställda i samband med den pågående Coronapandemin, som dessutom medfört en kraftig nedgång i efterfrågan på kommersiella fordon. Nu startar produktionsanläggningarna för lastbilar och bussar upp igen, samtidigt som omfattande åtgärder vidtas för att säkerställa de anställdas säkerhet.

Efter ett produktionsstopp som varat i cirka sex veckor kommer MAN:s produktionsanläggningar gradvis att återuppta sin produktion. Även här har skyddet av anställda högsta prioritet, därför har omfattande åtgärder genomförts i enlighet med en detaljerad plan utarbetad av ett krishanteringsteam. Åtgärderna inkluderar bland annat att säkerställa ett större avstånd mellan anställda och att vid behov erbjuda skyddsutrustning samt utbildning.

– De senaste veckorna har krishanteringsteamet arbetat intensivt med att se över åtgärderna som behövt vidtas för att kunna starta upp våra anläggningar igen. En av de viktigaste utmaningarna har varit att säkerställa tillförlitlig leverans av delar från våra leverantörer samt organisering av våra egna arbetsprocesser för att skydda våra kollegor, men också åtgärder för att stimulera efterfrågan på kommersiella fordon, "sammanfattar Joachim Drees, v för MAN Truck & Bus.

– Våra anställdas hälsa och säkerhet är naturligtvis vår högsta prioritet. Därför har vi, tillsammans med vår hälsohantering, vidtagit många organisatoriska åtgärder för att säkerställa att nödvändig medicinsk säkerhet, hygien och minsta avstånd mellan anställda är garanterad" lägger till Dr. Carsten Intra, styrelseledamot och HR-direktör på MAN Truck & Bus.