Ny verkställande direktör vid Science Park Skövde

Mats Jägstam till ny verkställande direktör på Science Park Skövde. Foto: Science Park Skövde

Styrelsen för Science Park Skövde har utsett Mats Jägstam till ny verkställande direktör. Mats kommer närmast från rollen som vicerektor för Näringslivssamverkan och internationalisering vid Högskolan i Skövde. Han har tidigare bland annat suttit i styrelsen för Science Park Jönköping.

Mats har en gedigen bakgrund från utbildning, forskning och innovationsverksamhet med många års erfarenhet från Högskolan i Skövde, University Jönköping samt Tekniska högskolan i Jönköping. I sina roller har Mats lett stora organisationer på ett framgångsrikt sätt och byggt erfarenhet utifrån verksamhets- och ledarperspektiv.

Mats har också erfarenhet av att starta och driva företag som spinn-off från akademin. I sin senaste roll som vicerektor vid Högskolan i Skövde har Mats ansvarat för näringslivssamverkan och internationalisering samt varit programchef för Högskolan i Skövdes miljö för innovationsdriven forskning i industrisamverkan med IT som stöd.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna rekrytera Mats till rollen som VD för Science Park Skövde. Med Mats kommer vi få en erfaren och engagerad ledare som drivs av att utveckla samverkan mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor, säger Leif Hultman, ordförande för Science Park Skövde. 

Mats Jägstam ser fram emot sitt nya uppdrag:

– Jag har arbetat nära Science Park Skövde under min tid på Högskolan och sett vilken fantastisk potential och vilket engagemang det finns bland personal och företag. Jag ser verkligen fram emot att, tillsammans med våra partners och kollegor, kunna utveckla verksamheten för att skapa fler nya produkter och tjänster, såväl i nya som befintliga företag, med fler arbetstillfällen och ett förnyat