IUC Sverige tillsätter ny VD

Martin Hedman och Thomas Nilsson. Foto: IUC

IUC Sverige, Industriella utvecklingscentra Sverige, är ett gemensamägt bolag för hela IUC-nätverket med 18 regionala IUC-bolag och ett antal samarbetspartner. IUC Sverige arbetar med övergripande strategiska frågor och nationella projekt kring industriell utveckling, med fokus på tillväxt och ökad konkurrenskraft i små och medelstora industriföretag.

Thomas Nilsson: ”Jag tar över stafettpinnen i en organisation vars betydelse för utveckling av svensk industri, och därmed svensk välfärd, hela tiden ökar. Industriföretagen har många utmaningar men också en fantastisk potential, och industrifrågorna måste få än högre prioritet. Tillsammans har vi stora möjligheter att öka industrins bidrag till delmålen i Agenda 2030, vilket också stärker konkurrenskraften. Det digra nationella nätverk av industriföretag och samverkansparter i akademi, forskningsinstitut, offentliga organisationer och branschorganisationer som Martin varit med och byggt upp, betyder oerhört mycket för vårt arbete med att driva industrins frågor.”

Martin Hedman: ”Det som har utmärkt vårt arbete genom alla år, är att vi hela tiden jobbat nära företagen och gjort konkreta analyser av deras behov. Vi trampar dagligen runt på fabriksgolven och har tillsammans mött tusentals industrimänniskor som gett oss en förståelse för industrins utmaningar. Det har gjort oss till en värdefull samtalspart till styrande och finansierande organisationer som Tillväxtverket, Vinnova, Näringsdepartementet och en rad andra parter. Thomas kommer med framgång att fortsätta positionera IUC regionalt och nationellt, och stärka industrins röst i Sverige.”

Jenny Bramell, styrelseordförande IUC Sverige: ”Martin Hedman har varit engagerad i IUC under snart 25 år. Utan hans kunskap, energi, envishet och engagemang hade vi inte funnits som det rikstäckande nätverk vi är idag. Thomas Nilsson har framgångsrikt drivit industriell utveckling i Skaraborg, som vd för IDC. Vi välkomnar Thomas när han nu tar med alla sina kompetenser och erfarenheter från det regionala till det nationella planet. Det kommer att stärka oss än mer.”