PowerCell deltar i industriprojektet Autostack Industrie

Powercell tar fram bränslecellsteknik för fordonssektorn. Foto: Powercell

PowerCell Sweden har erhållit besked från tyska myndigheter om att fas 2 av det tyska industriprojektet Autostack Industrie nu är godkänt. För PowerCells del innebär det att företaget får delfinansiering genom bidrag på upp till totalt maximalt 50 miljoner kronor för det arbete bolaget utför inom ramen för projektet.

Förutom PowerCell ingår bland annat även Audi, BMW, Daimler, Ford, Volkswagen samt forskningsinstitutet ZSW i projektet som syftar till att utveckla en bränslecellsstack för den tyska fordonsindustrin.  

PowerCell har tidigare deltagit i fas 1 av det tyska industriprojektet Autostack Industrie och har nu fått klartecken från de tyska myndigheterna för fas 2. Autostack Industrie är ett projekt som delfinansieras av den tyska regeringen och som syftar till att ta fram en bränslecellsstack för serieproduktion för den tyska fordonsindustrin.

PowerCell har inom ramen för projektet fått i uppdrag att ta fram en bränslecellsstack lämpad för fordonssektorn och möjlig att serieproducera i stora volymer. Förutom att PowerCell har ansvar för design och utveckling av själva stacken har PowerCell också fått ansvar för att utveckla tillhörande produktionsmetodik. Den stack som utvecklas inom fas 2 av Austostack Industrie beräknas lanseras efter 2022.