Väderstad tar hem utmärkelsen Machine of the Year

Väderstad tar återigen hem priset Machine of the Year. Foto: Väderstad

Just nu pågår Agritechnica – världens största jordbruksmässa i Tyskland. Här visar jordbruksmaskintillverkarna upp sina nyheter inför kommande säsonger. Svenska Väderstad befäster sin ställning och tar återigen hem priset Machine of the Year med innovationen Tempo Widelining.  Machine of the Year är mässans mest prestigefyllda utmärkelse, där vinnaren utses av en jury bestående av lantbruksjournalister från Europa. Det är 3:e gången som Väderstad tar hem utmärkelsen. 

– Vi är naturligtvis både stolta och glada över att ännu en gång vinna ”Machine of the Year”. Vi strävar alltid efter att förbättra för världens bönder och Widelining-systemet är inget undantag. Det är en vidareutveckling av vår precisionssåmaskin Tempo som ytterligare ökar avkastningen för lantbrukaren, säger Mattias Hovnert försäljnings- och marknadschef på Väderstad. 

Det östgötska familjeföretaget Väderstad är idag ett av världens ledande inom jordbearbetning och sådd med över 1500 medarbetare över hela världen. Företagets maskiner och metoder har varit banbrytande i generationer och vid årets mässa presenteras inte mindre än fyra innovationer, däribland Tempo Widelining, som redan inför mässan prisats med en silvermedalj i Agritechnica Innovation Award.

– Istället för att förbereda hjulspår för gödselspridaren genom att stänga av radenheter, ändrar istället Widelining radavståndet på såmaskinen automatiskt under körningen. Det kan innebära att drygt åtta procent fler frön kan sås på fältet, säger Mattias Hovnert.