Väderstad expanderar i Belgien

Stärker sin närvaro i Belgien tillsammans med Homburg Machinehandel. Foto: Väderstad,

Den svenska jordbruksmaskintillverkaren Väderstad stärker sin närvaro i Belgien tillsammans med Homburg Machinehandel. Homburg, som sedan länge är Väderstads partner i Nederländerna och flamländska delar av Belgien, är sedan den 1 oktober i år exklusiv distributör av Väderstads maskiner i hela Belgien. Marjin van der Akker är ansvarig för den belgiska marknaden hos Homburg och håller just nu på att bygga upp det nystartade försäljningsföretaget Homburg Belgium. 

– Vi har ett mycket framgångsrikt samarbete med Homburg på den nederländska marknaden och ser nu fram emot att tillsammans stärka våra relationer till de belgiska jordbrukarna, säger Mattias Hovnert, försäljnings- och marknadschef på Väderstad.

Homburg Machinehandel har funnits på den nederländska marknaden i över 60 år och är en framgångsrik aktör inom precisionsodling. Utöver försäljning av Väderstad-maskiner tillverkar företaget dräneringsanläggningar och är även distributörer av Hardis växtskyddssprutor, Garfords radhackningsteknik och AG Leaders precisionsteknologi. 

– Vi är mycket glada över det utökade förtroende vi har fått från Väderstad. Deras maskiner och metoder har varit banbrytande för lantbrukare i generationer. Genom vårt utökade samarbete kan vi  förbättra för ännu fler lantbrukare i Belgien, säger Jack Thibaudier, verkställande direktör, Homburg

Service- och garantifrågor kommer också att hanteras av Homburg och dess återförsäljare i Belgien, även på befintliga Väderstad-maskiner. 

– En hög service- och supportnivå är viktig för våra kunder, därför ser vi alltid till att det finns på plats innan vi satsar på en marknad, säger Mattias Hovnert.