Assemblin tar prestigefyllt uppdrag i Oslo

Assemblin har fått ett installationsuppdrag, värt drygt 100 miljoner kronor. Foto: Assemblin

Assemblin har fått ett installationsuppdrag, värt drygt 100 miljoner kronor, i det prestigefyllda bostadsprojektet Middelthunet i Oslo. I Majorstuen, centralt beläget i Oslo, bygger huvudentreprenören Veidekke tre nya byggnader med totalt 329 lägenheter. Dessutom uppförs en förskola, ett parkeringshus och affärslokaler i gatuplan.

Assemblin har fått i uppdrag att ansvara för samtliga installationer inom värme och sanitet, inklusive sprinkler och kyla. Kontraktet omfattar både konstruktion och installation. Produktionsfasen startar före sommaren 2020 och pågår i drygt två år.

Intresset för lägenheterna är högt. I den första försäljningsetappen såldes nästan alla av de 46 lägenheterna på 90 minuter. Lägenheterna ska bli optimerade för smart hem-teknologi och kraven på de produkter som installeras samt själva installationsarbetet är mycket höga.

– Att vi tilldelas uppdraget i detta prestigeprojekt är ett erkännande av vår höga kompetens och nytänkande förmåga. Vi är mycket stolta över detta uppdrag och ser fram mot att utveckla smarta och hållbara tekniska lösningar i projektet, säger Torkil Skancke Hansen, affärsområdeschef och vd Assemblin.

I samband med projektet ska Assemblin för första gången i Norge installera ett nyutvecklat trerörssystem, där varmt kranvatten värmeväxlas mot ett separat internt stängt vattenburen rumsvärmesystem i varje lägenhet.

Jämfört med ett traditionellt vattenbaserat värmesystem möjliggör den nya tekniken färre ledningar, mindre värmeförlust, enklare beräkning av värmeförbrukning och större flexibilitet för de boende.