Saab tillsätter ny teknikchef

Petter Bedoire blir ny teknikchef på Saab. Foto: Saab

Saab har utsett Petter Bedoire till ny teknikchef, Chief Technology Officer, CTO. Petter Bedoire tillträder sin tjänst den 1 november. Petter Bedoire har arbetat på Saab sedan 1995 och har innehaft ett flertal ledande positioner, senast som biträdande chef på Saabs affärsenhet EW, Electronic Warfare Systems, inom affärsområdet Surveillance.

Jag ser fram emot det här uppdraget som i mycket handlar om att maximera nyttan av de stora investeringar Saab har gjort och gör i forskning och utveckling. Vi ska fortsätta att driva innovation och forskningssamarbeten för att på bästa sätt tillgodose våra kunders framtida behov, säger Petter Bedoire.

Som teknikchef kommer Petter Bedoire att leda och koordinera Saabs forskning och utveckling för att säkerställa att Saab även fortsättningsvis ligger i teknologisk framkant. Petter Bedoire kommer att rapportera till Christian Hedelin, strategichef på Saab.

Vi ser stora möjligheter i införandet av banbrytande teknologier. Petter är, med sin erfarenhet inom mjukvaruintensiv plattformsutveckling, perfekt att leda Saab in i framtiden, säger Christian Hedelin.