Skapar ny mässanläggning i Göteborg

Foto: Easyfairs

Easyfairs öppnar en ny mässanläggning i det ekonomiskt dynamiska Göteborgsområdet. Med perfekt placering bara några minuter från centrala Göteborg är Åbymässan Sveriges senaste och mest innovativa anläggning för utställningar, mässor, kongresser och konferenser. Här finns 10 500 kvdratmeter flexibel och anpassningsbar golvyta samt teknisk support för mässarrangörer, enkel logistik för utställare och smidig tillgång för besökare.

– Öppnandet av anläggningen i Åby är ytterligare en viktig milstolpe i den strategiska utvecklingen av Easyfairs Nordic. Vi driver nu mässanläggningar av hög kvalitet i anslutning till Sveriges tre största städer: Stockholm, Malmö, och nu även Göteborg. Vi ser fram emot att arrangera egna mässor på Åbymässan, liksom event för andra arrangörer och entreprenörer som vill utnyttja de fantastiska lokaler som vi erbjuder här, kommenterar Easyfairs koncernchef och grundare Eric Everard.

– Vi arrangerar stora mässor på många platser runt om i Norden. Vi ser fram emot att arrangera en mängd olika och varierande event, den populärkulturella mässan Comic Con och Sveriges viktigaste mötesplats för restaurangbranschen, Fastfood & Café, på Åbymässan, liksom på våra två andra svenska mässanläggningar, Kistamässan i Stockholm och Malmömässan i Malmö. Vår närvaro i alla dessa tre storstadsområden är unik och stärker vår strategiska position i Norden, säger Joachim Warnberg, CEO på Easyfairs Nordic.

Åbymässans stora mässhall möjliggör ett smidigt logistikflöde och lokalen kan expanderas genom att utnyttja 20,000m2 utomhusyta. Dessutom finns tillgång till 17 mötesrum för mellan 20 och 1 000 personer. Totalt kan Åbymässan arrangera konferenser med upp till 2 500 deltagare, utställning och fullständig catering. Åbymässan är en del av upplevelsecentret Åby Arena, som även omfattar ÅbyTravet. Portarna öppnades den 8 januari och en formell öppningsceremoni hålls i april.

– Vi förväntar oss mer än en halv miljon besökare om året när hela Åby Arena är i drift med hotell, restauranger, travbana och träningsanläggning. Åbymässan är en stor investering och Åby Arena är ett oerhört spännande samarbete mellan starka aktörer, avslutar Joachim Warnberg.