Rittal ställer ut på SPS IPC Drives 2018 i Nürnberg

Foto: Rittal

Kraven från industrin blir allt större när det gäller tillgängligheten av data för att effektivisera projekt från design till produktion och leverans. Allt högre krav ställs på leverantörer för att säkerställa detta. För många företag finns en stor potential till effektivisering och bibehållen eller ökad konkurrenskraft.

Rittal jobbar målmedvetet för att inte bara leverera en produkt utan en kombination av produkter, kompetens och data för att stödja och göra det möjligt för kunder att effektivisera sitt arbete. Detta tydliggörs under SPS IPC Drives 2018 i Nürnberg. I en monter på mer än 1 100 kvadratmeter visar företaget integrerade lösningar för automationsbranschen. Här presenteras bland annat Rittals nya systemplattform för inkapslingsteknik, inklusive klimatisering, Eplans mjukvaror för engineering och produktionsmaskiner från Rittal Automation Systems med Wire Terminal WT, en ny helautomatisk kabelmaskin för produktion av olika kablar i exakta längder inklusive önskad märkning, som en höjdpunkt.

Under mässdagarna den 27–29 november, deltar skandinavisk personal i montern för att fördjupa presentationerna. I centrum står det nya VX25-kapslingssystemet under mottot "System Perfection". Kapslingssystemet är det första som är fullt utvecklat för att möta kraven på ökad produktivitet och Industri 4.0. Viktiga funktioner i VX25 inkluderar minskad komplexitet, tidsbesparing och säkert montage, samt högsta kvalitet och kontinuitet i data.

Inom systemet ryms även VX25 Ri4Power för konfiguration av lågspänningsställverk i enlighet med IEC 61439-2. Detta skåp erbjuder en ny systemkonfiguration inklusive ett nytt samlingsskenesystem, med vilket effektområdet kan ökas upp till 6 300 A samtidigt som användningen av koppar reduceras. En annan speciell funktion är VX25 Blue e+ integrationslösning: en förinstallerad plug & play-lösning som består av ett VX25-skåp och en högeffektiv Blue e+ kylmodul.