Digitaliserar sin produktion

Foto: Rittal

Rittal inför konceptet Industri 4.0

Ett toppmodernt center för tillverkning av stora golvskåp är för närvarande under uppbyggnad på Rittals Rittershausen-fabrik. Det är baserat på principerna för Industri 4.0, med konsekvent digitalisering av processer och helt automatiserade profil-, svets- och paneltillverkningsenheter. Samtidigt installerar Rittal nya högteknologiska produktionslinjer för sina nya golvskåp VX25. Investeringen omfattar 120 miljoner euro.

– Vårt mål är att skapa världens mest moderna center för tillverkning av stora kapslingar. För detta ändamål har vi börjat omvandlingen till Industri 4.0. Vi sätter nästa standard i Rittals produktionssystem för våra världsomspännande tillverkningsenheter - baserad på principen "One Rittal, one standard", säger Carsten Röttchen, vd International Production på Rittal.

– Med den ökande digitalisering som Industri 4.0 kräver, kommer vi att automatisera ytterligare delprocesser, öka datakonsistensen och integrera produktionsprocessen i en helt digitaliserad värdekedja genom ett utförandesystem för tillverkningen.

Processförbättringarna omfattar kunskapsbaserade system som ständigt utvecklas genom datanätverk och analys. Tendenser kan upptäckas i realtid då de uppstår genom kontinuerliga jämförelser av produktionsutfallet och statistiska processer. Som ett resultat kan tillverkningsproblem undvikas och toleranser kan bevakas för att uppnå processens höga kvalitetskrav. Dessutom används förutsägande underhållsdata för att förbättra den tekniska tillgängligheten hos produktionsanläggningarna.