Flexibilitet viktig för småföretagare

Arkivbild

Ny undersökning från Visma

Många småföretagare behöver kunna gå till tandläkaren eller hämta på förskolan under kontorstid. Bland småföretagare uppger två av tre, 67 procent, att de kan sköta företagets administration från annat håll än arbetsplatsen tack vare webbaserade lösningar. Det visar en ny undersökning från Visma.

Att kunna sköta faktureringen i väntrummet hos läkaren eller göra inköp på bussen till hämtningen på förskolan innebär en stor frihet för många. Hela åtta av tio småföretagare i undersökningen, 85 procent, uppskattar möjligheten att kunna sköta privata sysslor på dagtid och tycker att det hjälper dem att få en smidigare vardag. Bara 4 procent uppger att det stressar dem att kunna utföra andra sysslor under kontorstid.

– Digitaliseringen innebär stora möjligheter för små och medelstora företag. Utöver en mer flexibel vardag kan de öka sin effektivitet och spara tid som kan läggas på att utveckla affärerna istället. Numera når man lätt ut till helt andra marknader än tidigare och det är enklare att utveckla smarta produkter och tjänster, säger Boo Gunnarson.

Allt fler småföretagare går över till att använda digitala arbetsverktyg, visar tidigare undersökningar från Visma. Det är också betydligt vanligare att ha alla sina system i molnet i dag än för bara något år sedan.