Utvecklar säkra digitala IoT-produkter

Foto: Pixabay

Kraftigt ökande behov av förstärkt datasäkerhet

Enligt Machina Research kommer det att finnas 27 miljarder IoT-kopplingar år 2025, och enligt ABI Research väntas värdet för den totala marknaden för säkra processorer inom IoT kunna nå 1,2 miljarder dollar år 2022. En av de största utmaningarna är att kunna leverera helt säkra system. Detta i kombination med växande komplexitet och krav på bättre prestanda medför kraftigt ökande behov av förstärkt datasäkerhet.

Datasäkerhet har blivit en avgörande framgångsfaktor, och kan gälla såväl immaterialrätt som att skydda infrastruktur och behålla kontrollen över en produkt under hela dess livslängd. IAR Systems möter dessa behov med ett nytt produkterbjudande, som möjliggör skapandet av säkra utvecklingsflöden och förlänger utvecklarens räckvidd hela vägen in i tillverkningsprocessen.

– Datasäkerhet är inte längre något som våra kunder kan välja att ha eller inte. Det har istället blivit en angelägenhet som måste hanteras snarast”, säger Stefan Skarin, vd, IAR Systems.

IAR Systems kommer att visa den nya tekniken på branschmässan Embedded World i Nürnberg i Tyskland, från den 27 februari till den 1 mars