SKF och ArcelorMittal i ramavtal

Foto: SKF

SKF levererar till stålverk i 14 länder i Europa och Nordafrika

SKF och ArcelorMittal har undertecknat ett flerårigt ramavtal. Som en del av avtalet kommer SKF förse ArcelorMittal med lager, lagerenheter, tätningar och rekonditioneringstjänster i 14 länder i Europa och Nordafrika. SKF ska också tillhandahålla analyser som bekräftar de kostnadsbesparingar som företagets produkter och tjänster realiserar.

Erik Nelander, President, Industrial Sales, EMEA, kommenterar avtalet:

– Genom att under lång tid dokumentera de besparingar som våra produkter ger, har vi kunnat illustrera vad ett samarbete med SKF innebär för värde för kunden.  Vår applikationskunskap och lokala närvaro – genom våra egna återförsäljare och auktoriserade distributörer – gör att vi har ett bra utgångsläge för att hjälpa ArcelorMittal öka sin konkurrenskraft.”

Ramavtalet omfattar försäljning, underhåll och utbyte av standardiserade lager och enheter samt valstappslager och tätningar. SKF kan också rekommendera och utföra rekonditionering av lager, vilket bidrar till sänkta kostnader och stöttar ArcelorMittals ambitioner att minska sina koldioxidutsläpp och främja en cirkulär ekonomi.