Åke Bengtsson ny chef på Haldex

Foto: Haldex

Åke Bengtsson går från tillförordnad till ordinarie VD och Koncernchef

Åke Bengtsson var CFO för Haldex 2015-2017. Åke Bengtsson kommer tidigare från tjänsten som CFO för Partnertech-koncernen, en global industripartner som erbjuder kundanpassade lösningar, från produktutveckling till produktion och eftermarknadstjänster. Åke Bengtsson har tidigare haft ledande befattningar inom Cardo, Rexam samt Rohm and Haas. Han är 54 år och har en MBA-examen från SIMI i Köpenhamn.  

– Åke Bengtsson har visat starkt ledarskap för Haldex under de senaste sju månaderna. Haldex har utsatts för stora påfrestningar under budstriden. Glädjande nog har Haldex trots detta stärkts under Åkes ledning. Åke har lång erfarenhet från den tillverkande industrin. Han är starkt operativ och affärsinriktad med betydande erfarenhet av förändringsarbete i internationella verksamheter. Styrelsen är mycket glad över att Åke har accepterat vårt erbjudande, säger Jörgen Durban, styrelsens ordförande. 

– Jag är hedrad och glad över att leda Haldex in i en ny fas där vi kommer bygga på det positiva stöd som vi fått från kunder under budprocessen. Vi har tydligt visat att vi spelar en viktig roll i teknikskiftet mot självkörande fordon. Haldex kommer nu öka implementationstakten för den strategiska plan vi utvecklade förra året.”, säger Åke Bengtsson.