Diskussioner om Bergs Timbers Setra-förvärv fortsätter

Foto: Bergs Timber

Bergs Timber har beslutat att fortsätta diskussionerna med Setra Trävaror gällande förvärv av rörelsen vid Setras sågverk i Vimmerby.

Parterna under tiden sedan undertecknandet av avsiktsförklaringen gemensamt arbetat med att ta fram en affärsplan för integrationen av verksamheten i Bergs Timbers befintliga verksamhet. Resultatet av detta arbete är positivt och parterna finner transaktionen fortsatt intressant. Diskussionerna går därför in i en ny fas med syfte att genomföra due diligence samt att enas om slutliga transaktionsvillkor. Parterna bedömer att avtal om en transaktion kommer att kunna ingås under december månad.

Setras sågverk i Vimmerby bedriver produktion av sågade trävaror i Vimmerby kommun, endast cirka 40 kilometer från Bergs Timbers anläggning i Mörlunda. Sågverket har en produktionskapacitet på cirka 175 000 kubikmeter. Den geografiska närheten mellan Bergs Timbers befintliga anläggningar och Rörelsen bidrar positivt till transaktionens industriella logik. Vidare gör Bergs Timber bedömningen att förvärvet medför potential för synergier inom flera områden.