Sensys Gatso levererar till Saudiarabien

Sensys Gatso Group utökar affären i Australien. Arkivbild: Sensys Gatso

Sensys Gatso Group har ett ramavtal gällande fordonsmonterade trafiksäkerhetssystem från en statlig kund i Saudiarabien. Ramavtalet avser leverans av system till ett potentiellt värde på 10 miljoner euro, motsvarande 100 miljoner kronor. Under ramavtalet har kunden lagt en första order på 66 miljoner kronor.

Ordern fördelas på flera leveranser mellan cirka 10 miljoner kronor till mellan 30 miljoner kronor, baserat på leveranskapacitet och färdigmontering i fordonen. Sensys Gatso Group är glada över att kunna informera att fjärde leveransen om 14 miljoner kronor har levererats och accepterats av kunden.

Sensys Gatsos fordonsmonterade trafiksäkerhetssystem i T-serien har stor inverkan på förarens beteende, eftersom de är oförutsägbara i tid och plats. De kan distribueras i stora mängder snabbt utan att behöva installera fasta enheter vid vägkanten.

– Implementeringen av programmet visar goda framsteg. Nästa leverans planeras nu och acceptansen av denna leverans har startat förberedelser för nästa leverans, säger Joris Lampe, CCO, Sensys Gatso Group.