Volvo Car tillsätter ny försäljningsdirektör

Fredrik Isakson ny försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige. Foto: Volvo

Fredrik Isakson är ny försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige. Han kommer närmast från tjänsten som chef för företagsförsäljning, affärsutveckling och försäljning servicemarknad. Fredrik Isakson efterträder Jessica Span som nu är vd på Volvo Bil. Fredrik Isakson börjar sitt nya jobb den 2 maj.

– Jag ser med stor spänning fram mot min nya roll, att få ett helhetsansvar för hela bilförsäljningen på företaget. Vi ska arbeta för att befästa och förstärka vårt marknadsledarskap här i Sverige. 61 år som marknadsledare i rad är något att glädjas åt och känna sig stolt över, säger Fredrik Isakson.

Fredrik Isakson har en gedigen erfarenhet av att arbeta i bilbranschen. År 2000 började han på Bilia Personbilar inom bilförsäljningen med fokus på företagsförsäljning. 2009 rekryterades Fredrik till Volvo Car Sverige som Key Account manager. 2013 gick Fredrik över till BMWs svenska marknadsbolag med inriktning att etablera företagsförsäljningen. Drygt två år senare var Fredrik tillbaka på Volvo Car Sverige då i rollen som chef för företagsförsäljningen.

Fredrik Isakson tar plats i ledningen på Volvo Car Sverige.

– Det är med stort förtroende jag hälsar Fredrik välkommen till arbetet som försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige. Med den långa erfarenhet han har och det dedikerade team han har omkring sig får vi fortsatt en mycket stark försäljningsorganisation, säger Kristian Elvefors, vd på Volvo Car Sverige.

Fredrik Isakson är 39 år och bor i Göteborg sedan hösten 2015. Han är gift och har tre barn.