Sverige partnerland för Hannovermässan

Foto: Hannovermässan

Sweden Co-Lab är temat när Sverige är partnerland vid årets upplaga av Hannovermässan, 1-5 april. Sverige kommer att stå i fokus för mässans aktiviteter och visas upp som ett växthus för samskapande, kreativitet och innovation. Totalt deltar 129 svenska företag, organisationer, myndigheter, regioner samt universitet i den svenska delegationen som leds av statsminister Stefan Löfven.

Förbundskansler Angela Merkel är värd för mässan och kommer att besöka den svenska paviljongen tillsammans med statsministern samt delta i högnivåmöte med svenskt och tyskt näringsliv. HKH Prins Carl Philip, utrikeshandelsminister Ann Linde, näringsminister Ibrahim Baylan, energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman samt ministern för högre utbildning och forskning, Matilda Ernkrans kommer också besöka mässan.

Hannovermässan riktar fokus på Sverige som är årets partnerland. Det innebär ett unikt tillfälle för svenska företag inom smart industri att synas och knyta kontakter. Under temat Sweden Co- Lab presenteras Sverige som en öppen, stark och innovativ partner som söker nya samarbeten på alla nivåer. I den svenska paviljongen kommer innovativa samarbeten mellan allt från etablerade svenska industriföretag till små snabbväxande start-ups att visas upp. Hannovermässan är världens största industrimässa med cirka 6 500 utställare från 75 länder, cirka 220 000 besökare och 2 500 journalister från hela världen

– Sverige är en världsledande leverantör och utvecklare av innovativa, digitala och hållbara företag, lösningar och kompetens - grunden för allt samarbete. Som partnerland kommer Sverige och svenska företag att stå i centrum för detta enorma evenemang. Det är ett gyllene tillfälle att knyta nya kontakter och ingå nya partnerskap för att på sikt öka våra internationella affärer liksom att attrahera utländska investeringar till Sverige, säger Ylva Berg, vd, Business Sweden.