Nytt slitstål från Ruukki

Foto: Ruukki

Ruukki kan nu leverera slitstarkt stål för alla produkter som kräver slitstål. Ruukkis Raex stål är motståndskraftigt mot slitage och yttryck. Och nu har serien utökats med ett tjockare slitstarkt stål där så krävs, som till exempel inom gruvindustrin. Raex stål som produceras i olika tjocklekar, från 2 till 80 millimeter.

Det nya, tjockare hållbara stålet är framtaget för att tillverka delar till tunga maskiner och utrustning avsedd för grävning, lastning, transport och i gruvor.

Den jämna kvaliteten på Raex-stål förlänger livslängden på maskiner och utrustning. Produkter med lång livslängd innebär minskade kostnader och ökad konkurrensfördel. Genom att välja en optimal tjocklek på stål vid tillverkningen bidrar man till att minska den totala vikten, vilket ökar nyttolasten vilket i sin tur minskar bränsleförbrukningen.

Raex slitstarka stål, som utvecklats tillsammans med Ruukkis kunder, har utmärkta egenskaper för skärning, bockning och svetsning. Raex slitdelar är tillverkade med hjälp av en metod som utvecklats av Ruukki. Metoden ger detta stål en hård yta och tät mikrostruktur. Metoden förbättrar slitestålets egenskaper och säkerställer en jämn kvalitet.