Sensys tar kontrakt på skåp till trafikövervakningskameror

Foto: Sensys

Sensys fått tilldelningsbeslut av Trafikverket där det meddelas att Sensys vunnit upphandlingen av nya mätskåp till övervakningskameror. Värdet av kontraktet kan idag inte uppskattas.

Mätskåpen upphandlas för att möjliggöra ett utbyte av befintliga mätskåp samt för en framtida utbyggnad av övervakningskameror i det svenska vägnätet. Sensys anbud var det enda som uppfyllde kraven i upphandlingen. Kontraktet för mätskåp löper på tre år med option på förlängning på upp till ytterligare sex år.

– Affären på mätskåp är av stor strategisk betydelse eftersom den gör oss till helhetsleverantör av trafiksäkerhetssystem till Trafikverket. En roll vi inte haft tidigare, säger Johan Frilund, vd Sensys Traffic.

Anbudsgivare kan under tio dagar lämna in begäran om överprövning av Trafikverkets tilldelningsbeslut. En sådan begäran ska behandlas av Förvaltningsrätten innan Trafikverket kan teckna kontrakt med vald leverantör. Det är mycket vanligt att anbudsgivare inkommer med begäran om överprövning i samband med offentliga upphandlingar, vilket skett i upphandlingen av trafiksäkerhetskameror. Sensys kommer att meddela när kontrakt tecknats.