Enrad tar tredje ordern på två veckor

Foto: Enrad

Fyller på orderstocken

Enrad ökar sin orderstock med ytterligare en order från norska samarbetspartnern ABK. Enrads totala orderstock för leverans under augusti till oktober uppgår nu till cirka 5,5 miljoner kronor vilket är nära på hela förra årets omsättning.
 

– Det här är tredje ordern till Enrad på två veckor vilket tydligt visar att vårt målmedvetna arbete, både i Sverige och Norge, börjar ge resultat, säger Andreas Bäckäng, vd för Enrad.

Beställningen från ABK gäller fem värmepumpar som ska installeras i Universitetet i Bergens lokaler och beräknas levereras under hösten.

– Norrmännen har i många delar kommit ännu längre än oss svenskar i sitt miljöarbete och fokuserar verkligen på miljövänliga och smarta energilösningar. Intresset för Enrad och vårt samarbetet med ABK har därför snabbt blivit allt större och som Norges största importör av värmepumpar kommer de vara en viktig del i vår fortsatta framgång på den norska marknaden. Som det ser ut nu har vi en väldigt bra orderstock och kommer att leverera många stora ordrar efter sommaren, säger Andreas Bäckäng.

ABK är Norges största importör av värmepumpar, värmeväxlare och luftkonditioneringssystem. De distribuerar varumärken så som Toshiba, NIBE, Clivet, Atlas Copco och Uponor över hela landet. Bolaget har 80 anställda vid kontor och försäljningsställen i Oslo, Hamar, Stavanger, Bergen Trondheim och Rognan.