Toyota Material Handling Europe köper italienska SIMAI

Foto: SIMAI

Toyota Material Handling har förvärvat 66 procent av SIMAIs aktier och avser att inom kort öka denna andel till 100 procent av aktierna. Det nya samarbetet kompletterar Toyotas produktutbud med dragtruckar för inom- och utomhusbruk. Toyota Material Handling har sedan tidigare erbjudit dragtruckar, men har hittills haft ett europeiskt fokus på inomhustillämpningar. SIMAI specialiserar sig på flygplatsbranschen och därmed omfattar företagets produktutbud mestadels utomhuslösningar.

SIMAI tillverkar ett brett utbud av elektriska dragtruckar och flaktruckar med en dragkapacitet på upp till 30 ton. SIMAI har över 60 års erfarenhet och fortsätter att utveckla produkter på marknaden för dragtruckar. SIMAI tillverkar de ett flertal specialanpassade dragtruckar, flaktruckar och vagnar för många olika industriella tillämpningar.

– SIMAIs hängivna och professionella medarbetare tillverkar maskiner med hjälp av modern teknik. Vi är välbekanta med dem sedan tidigare, och vår italienska försäljningsorganisation talar väl om deras hängivenhet och expertis inom det område som är intressant för vår verksamhet, säger Sam Coles, Senior Vice President Marketing and Sales, Toyota Material Handling Europe.