EAB förvärvar Lecor Stålteknik AB i Kungälv

Foto: EAB
Foto: EAB

EAB i Smålandsstenar förvärvar Lecor Stålteknik AB i Kungälv. Förvärvet sker i syfte att kunna säkerställa EABs kundåtagande även i fortsättningen vad gäller kvalitativa stålkonstruktioner med hög leveranssäkerhet.

Lecor Stålteknik erbjuder en av Sveriges modernaste produktionsanläggningar av prefabricerade stålkomponenter för bygg, industri och entreprenad och har under lång tid varit leverantör till EAB.

Per-Åke Andersson, vd och delägare till EAB, säger i ett pressmeddelande:

-Vi har under lång tid haft en kraftfull tillväxt inom vårt affärsområde Stålbyggnader, med betoning på omfattande projekt inom framför allt centrallager. Vi ser också en allt större geografisk spridning för våra projekt. Vi har byggt ut våra produktionslokaler i Smålandsstenar vid flera tillfällen, men behöver ytterligare produktionskapacitet för att kunna fortsätta vara den trygga leverantör som ingår i vårt kundlöfte.

Lecor Stålteknik AB grundades 1965 och är lokaliserat i en modern produktionsenhet på 6700 m2 i Kungälv. Företaget arbetar utifrån fem affärsområden: Arenor, Broteknik, Offshore, Byggnation, Processindustri och man erbjuder kapacitetsresurs för externa stålföretag att leverera stål till större byggprojekt.